Tak za prvé, já to sem znovu nedával, to udělala Lupa.
Je-li to pravda, pak se za to rýpnutí omlouvám. (A Lupě děkuji za možnost krásně si naběhnout.)
Polepšený hříšník?
Tak se zkuste podívat o několik příspěvků nahoru.
Zkusím vysvětlit ještě tady.
Ten naprostý rozdíl mezi Googlem (apod.) a mnou je, že stávající hledače hodnotí WWW stránky, tedy v podstatě prvky, zatímco já hodnotím množiny.
Většina WWW stránek je si navzájem velmi podobná, co se týče velikosti, výskytu klíčových slov a pokud bereme domovské WWW stránky tak i co se týče počtu in i out odkazů. Rozdíly jsou minimální, rozlišovací prostor je velmi nahuštěn, často rozhoduje jeden výskyt klíčového slova, 1-2 linky nebo též náhoda (umístění klíčových slov).
Ani sebelepší hledač (a že Google je nějak kvalitní) s tím nic nenadělá, to je obecně dáno tím principem hodnocení WWW stránek.
Na rozdíl od toho já hodnotím tématicky spjaté množiny komponent Netu (stránky, scripty, obrázky - fotky, mapy..., audio, video, dokumenty...). To jsou zpravidla hodně veliké množiny, mezi kterými se dobře rozlišuje (co se týče velikosti, výskytu klíčových slov, in i out linků apod.). prostě já mám ten rozlišovací prostor pohodlně roztažen, takže můj algoritmus z toho principu funguje líp než stávající algoritmy hledání.
Teprve z pořadí takových množin odvozuji pořadí stránek, v nich obsažených.
Hezky se to dá ukázat na příkladu Ranku stránek, který je ve stávajících hledačích PageRank, SRank) statický (nezávisí na klíčových slovech), zatímco v mém algoritmu je dynamický (závisí na klíčových slovech v tématicky spjatých množinách), což je opět mnohem přesnější.
Už jste pochopil Skeptiku?
A doufám, že pochopili i méně skeptičtí čtenáři a hlavně investoři.